Søkemotor optimaliserings tips

Søkemotor optimaliserings tips

Noen enkle tips

 

Søkemotoroptimalisering eller SEO er tiltak man gjør for å få et nettsted mer synlig og mer tilgjengelig i søkemotorene.

Søkemotoroptimaliseringen skjer med fokus på en bestemt nettside. Det er altså ulike nettsider som optimaliseres, ikke nettstedet som sådan.

Hver søkefrase skal ha sin egen nettside. Ønsker man å synes i søkemotorene på søkefrasen «air condition», «varmepumpe» og «resirkulering», skal det være tre separate nettsider, en for hver av disse søkefrasene.

Det er ulike faktorer ved optimaliseringen som må være til stede. Disse faktorene har ulik viktighetsgrad. De viktigste faktorene er, i synkende viktighetsgrad:

Mine topp-5-tips om søkemotoroptimalisering:

 

  1. Title-tag skal ha følgende format: søkeord | firmanavnEksempel:<title>air condition | varmepumpespesialisten</title>
  2. Søkeordet skal være med som ALT-tekst tilknyttet bilder. La bildefilen ha søkeordet i filnavnet, om mulig.Eksempel:<img src=»http://www.varmepumpespesialisten.com/air-condition-1.jpg»alt=»air condition» title=»air condition»>
  3. Brødtekst (altså selve teksten) skal inneholde søkeordet minst én gang. Kanskje en selvfølgelighet, men det blir mye vanskeligere å være synlig på Google dersom søkeordet ikke er til stede i teksten. Denne feilen gjøres faktisk mye oftere enn man skulle tro.
  4. URL skal være statisk: URL skal være kort, ha søkeordet i seg og ha færrest mulig kataloger.Eksempel:http://www.varmepumpespesialisten.com/air-condition.html
  5. Bruk søkeordet i en overskrift der du bruker en hx-tagEksempel:<h1>Informasjon om air condition</h1>
No Comments

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website